Brady kiest Vanas voor automatisering van nieuw magazijn

Vanas zorgde voor een passende automatisatie van het hagelnieuwe Europese Distributiecentrum van Brady in Zele. Onder meer de implementatie van interne transport- en sorteersystemen, en 10 verticale liftsystemen voor stockage en orderpicking van snel roterende items zullen Brady ondersteunen om meer totaaloplossingen voor de identificatie en beveiliging van mensen, producten en plaatsen uit te leveren in heel Europa.

Vanas zat samen met Brady aan de tekentafel om een efficiënt logistiek proces uit te werken. Zo kwam er een transportsysteem die de receptiezone, de automatische stockage, de rekkenopslag en de verzendingszone met elkaar verbindt. Slimme uitsortering verdeelt verpakte dozen over de verschillende routes.     

In totaal installeerde Vanas ook 10 verticale Modula liften, die twee zones bedienen. Enerzijds zijn 2 liften ingezet voor de opslag van componenten voor productie.  Hier is vooral de plaatswinst relevant, aangezien deze verticale liften 12,9 meter hoog zijn en 99 lades aanbieden – goed voor 347,49m² opslag op slechts 18,33 m² grondoppervlak.

Anderzijds zet Brady 8 liften in voor de orderpicking van afgewerkte items en onderdelen, gekoppeld aan een dynamisch pickstation, dat via de rollenbanen voorzien wordt van pickorders. Dit automatische proces wordt versterkt aangezien elk pickstation een continuous batchpicking zal voorzien van 10 orders per station. De Vanasoft WMS zorgt voor een optimale werking van dit proces, waardoor er sneller en met minder fouten gewerkt kan worden.

Andy Van Mieghem, Managing Director Vanas: "Het is geweldig om te zien hoe de knowhow van de logistieke ingenieurs van Vanas, aangevuld met de scherpe inzichten van de mensen van Brady, heeft geleid tot een ijzersterk concept. Ik ben dan ook trots dat Brady voor Vanas heeft gekozen als totaalintegrator voor dit mooie project."

Guy Van Veerdegem, Operations Director EMEA Brady: “We zochten een partner die ons een totaalproject wilde aanleveren dat ons zekerheid bracht voor de aankomende vernieuwingen. Vanas versterkt dit verhaal door mee te denken over het beste totaalconcept.

Brady Corporation vervaardigt en levert totaaloplossingen voor de identificatie en beveiliging van mensen, producten en plaatsen. Brady is een bevoorrechte identificatiepartner in diverse industrieën, omdat we telkens rekening houden met de laatste industriële standaarden in onze identificatie- en veiligheidsoplossingen. Vandaag, na honderd jaar, staat Brady nog steeds in de eerste lijn om identificatie- en veiligheidsuitdagingen op te lossen in ‘s werelds meest veeleisende industrieën.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag